Schildercursus en leerzame creatieve vakanties

In groepsaccommodatie De Kraggehof in het dorp Belt-Schutsloot (omgeving Giethoorn), worden 5- en 7-daagse schilder-cursussen en workshops aangeboden.

De nostalgische boerderij en de prachtige natuurlijke omgeving van het natuurgebied de Weerribben-Wieden, vormen schilderachtige decor voor een creatieve vakantie.

Er is een atelier aanwezig, zodat er binnen en buiten gewerkt kan worden.

Deelname aan deze ontspannen schildervakanties is zowel individueel als met een kleine groep mogelijk. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden (8-14 personen). Het verblijf is volledig verzorgd.

Inspirerende omgeving: de natuur is het mooiste atelier!

Talloze onderwerpen zijn in de directe omgeving van het huis te vinden. Waterlandschappen met weerspiegelingen van waterlelies en treurwilgen, schilderachtige punters, bruggetjes en rietgedekte huizen. Ieder jaargetijde heeft daar zijn eigen kleur, stemming en licht: het nevelige water van de meren, de weidse wolkenluchten boven de Wieden of het zonnige oranje-gele riet in de herfst.

Riny Bus - Sfeer in aquarel

Riny Bus is een echte aquarellist. Zij is als docente verbonden aan de 'Klassieke Academie' in Groningen en actief lid van de 'noordelijke aquarellisten'. In haar vrije werk heeft ze haar sporen verdiend tijdens vele exposities.

Jan Velthuis - landschap, kleur en abstractie

In deze 5 dagen ligt het accent vrijer te leren schilderen door te vereenvoudigen. Er wordt instructie gegeven over het opzetten van een aquarel, nat-in-nat techniek en ook acrylverf komt aan bod. Licht-donker verhouding , compositie en kleur liggen aan de basis van een goed schilderij.

Dorry van de Winkel - Workshop bloemen in aquarel

In de middag wordt les gegeven na de lunch. Een combinatie van praktische uitleg hoe een aquarel opgezet wordt met voorbeeldinstructie en intensieve begeleiding waarin het geleerde in praktijk gebracht wordt. Aandacht voor nat-in-nat schilderen, compositie, licht en sfeer en vooral veel kleur.

Robin Shillcock - Buiten schilderen: landschap en dieren

Trek erop uit om met Robin d'Arcy Shillcock nieuw terrein te ontdekken. In een paar streken en kleuren is de wereld te vangen. En, net als het leven, moet je leren door risico's te nemen en ontdek je weer nieuwe dingen.
Daar zijn, observeren en leren kijken essentieel. We werken buiten in het landschap aan een scala aan onderwerpen, bomen, luchten, reflecties in water, planten, dieren. Alle niveau's zijn welkom.

Abstractie en abstract schilderen in Acryl en Aquarel

Er wordt in de cursussen uitgegaan van de waarneming. In het atelier wordt de dag begonnen met theorie en uitleg over de basisbeginselen van een schilderij.
Ons doel is om inzicht te krijgen in de opbouw van een schilderij en losser te leren schilderen bv. door het maken van eenvoudige composities. Er ontstaat zo ruimte voor een vrijere schildertrant. De verschillende manieren van werken met kleur, zoals gebruik complementaire kleuren of kleurenharmonie met beperkte kleuren, worden behandeld.

Route en Omgeving

TOP