Schildervakantie Wadden, "Wad en weidsheid"

Schilderen en zeilen Wadden

 

>Wadden zomerreizen

Zwerftochten langs meerdere eilanden - van juni tot augustus ( data zomer nog niet bekend)

 

Schildervakanties met zeilschip Mars 

Aquarelleren, Schepen, Weerspiegelingen, Duinen, Strand & Gezelligheid  

Samen met anderen schilderen en zeilen op de Wadden, een recreatieve en avontuurlijke vakantie aan zee.
Met zeilschip Mars de Wadden en de eilanden ontdekken. Haven van vertrek en aankomst is Harlingen.
Er wordt op meerdere eilanden overnacht (Terschelling en/of Vlieland, Texel, Ameland). Unieke schilderreizen te midden van de vergezichten van het Wad, de duinen, de eilanden en de havens.

 

Als het tij gunstig is, vallen we droog op een zandbank

De Waddenzee is een bijzonder natuurgebied, en maakt deel uit van het "Unesco  Werelderfgoed"...
We beleven dit unieke gebied, door er op uit te trekken met het schip door het eb en vloed landschap. Bij gunstig weer gaan we zeker naar een mooie plek om het schip te laten droogvallen op een zandbank. We zien het Wad droogvallen en er een mooie wereld van geulen, zandplaten en spiegelende wolken openbaart zich. Als we niet varen, gaan we het Waddeneiland verkennen en/of een dag schilderen in de duinen, in het dorpje, aan het Noordzeestrand of aan de waddenkant.
's Avonds is het heerlijk nagenieten van een actieve vakantiedag.

Een avontuurlijke zomerweek schilderen op de Wadden 

Een schildervakantie georganiseerd door Jan Velthuis & Riny Bus van 5 of 7 dagen met het avontuur van het zeilen op de Wadden. Na kennismaking met de andere opvarenden, gaan de trossen los. Afhankelijk van het getij en weer wordt ons vaarplan bepaald: over de Wadden naar de eilanden Ameland,Terschelling, Vlieland, Texel, met mogelijke een uitstapje naar het IJsselmeer.

Bij goed weer gaan we zeker een keer droogvallen op een zandbank om volledig de weidsheid en de rust van het Wad bij eb te ervaren. Ook blijven we twee dagen in de haven liggen voor de rust van het schildern. We verkennen het eiland en gaan aan de slag met penseel, palet op het papier of doek. Aan het eind van de dag is het dan gezellig genieten met een hapje en een drankje bij het bekijken van elkaars werk.

We schilderen in de Salon, aan dek, onderweg of in de haven op een mooie schilderachtige plek bij het water . In deze dagen ligt het accent op "vrijer te leren schilderen". Iedere dag een nieuw thema, soms wordt er voorgedaan om het idee inzichtelijk te maken.  De schilderweek heeft een afwisselend karakter met veel individuele vrijheid om de stilligdag op een eiland in te vullen.

Meezeilreizen

Weekendje weg! Heerlijk naar de eilanden. Natuur, avontuur, gezelligheid en lekker eten.

SCHILDEREN OP HET STRAND VAN VLIELAND

'Het licht op de eilanden is een sensatie voor het oog’

SCHILDEREN EN ZEILEN WADDEN

 

Reisbegeleiding: Riny Bus en Jan Velthuis

Thema: Landschap, zee, luchten, duinen. vrijer leren schilderen.

Techniektekenen, aquarelleren, acrylverf en fotograferen.

Groep: Min 14, max 22 , zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Dagindeling:  flexibele schildervakantie, combinatie schilderen en zeilen,
eilanden verkennen, fotograferen 

Schilderlocatie: binnen in de salon, buiten aan dek en in de natuur.
We blijven 2 volle dagen stilliggen op twee Waddeneilanden.

Recreatie: zeilen, fietsen, uitstapjes naar wens.

 

 

ALGEMENE INFORMATIE

 

Data en Prijzen:   Mei tot september >> zie programma

Maaltijden: Volpension,  ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.
Een helpende hand gevraagd in de keuken.
Dit bedrag is inclusief dekbedden, toeristenbel., btw, diesel, boekingskosten en schoonmaakkosten. Eigen schildermateriaal meebrengen.

Slapen: Aan boord van zeilschip Mars in ruime twee- of vierpersoons hutten. Reserveren alleen in  2-pers-hut op aanvraag.

Vertrek en aankomst:Harlingen.
Treinstation Harlingen haven op 500 m.

Parkeren op 500 m 

Vaargebied

Waddenzee: het grootste en meest bijzondere natuurgebied van Europa. De natuur heeft hier vrij spel: ruimte, weidsheid, weerspiegelende zandbanken, zeehonden en veel vogels.

Interieur Schip

Op de Mars ontdekt u de charme van een traditioneel en comfortabel zeilschip. In de grote salon is de gezellige bar en kombuis. Hier heeft u vrij uitzicht naar buiten.

Het Schip

Dit comfortabele viersterrenschip is gemaakt voor avontuurlijke zeiltochten. De tweemaster Mars herbergt veel ruimte met z’n twee verdiepingen.

ERVARINGEN
AAN BOORD

 • " De reis met de Mars was een feest! Schilderen op de Wadden onder deskundige begeleiding, zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel waren hoogtepunten. De gastvrijheid van Riny en Jan, het lekkere eten en de ontspannen goede sfeer in de groep maakten het feest compleet. Ik ga heel graag nog een keer mee! " Afra
 • " Een weekje op het schip Mars is erg inspirerend. Veel onderwerpen om je heen. Ook gebeurt er van alles. Geen dag is hetzelfde, veel andere plekken om te werken of te recreëren. De deelnemers heel plezierig, veel respect voor elkaar. De kok krijgt een pluim, lekker en gevarieerde maaltijden." Elly
 • "Heerlijk buiten geweest, gezeild en geschilderd. Het samen bezig zijn is stimulerend en laat je toch ook vrij. De besprekingen zijn boeiend en Riny's voordoen en uitleg over boten en zo is altijd weer de moeite. En Jan's ingrijpen met de kwast is verhelderend en stimulerend". Hugo
 • "Cursus heeft zoals elkaar jaar weer aan mijn verwachtingen voldaan. Heerlijk gezeild, geschilderd, leuke mensen ontmoet. Kortom prima "! Wim
 • " Het feit dat ik al jaren de schilder/boottochten meemaak geeft aan dat ik me prima thuis voel in de sfeer en gastvrijheid van Jan en Riny. Het Wad is iedere keer weer een inspiratiebron voor me". Rianne
 • "Heerlijk de wind door je haren. Zon Zee De wind in de zeilen. Oude bekenden zien en dan.. In de avonduren moeilijke gesprekken voeren en doorzakken aan de bar. Uitwaaien op één van de wadden eilanden. In een duinpan of in de slufter een aquarel maken. Een strandwandeling maken. Genoeg?? Nee nooit genoeg om te genieten van de klipper MARS ". Otto
 • "Omdat dit voor mij de eerste keer was om mee te varen op een boot in combinatie met zeilen en schilderen was het voor mij moeilijk om mij er een voorstelling van te maken. Er was genoeg aandacht wat betreft schilderen. Ik vond het super relaxed allemaal. Heel goede ontspannen sfeer. Vooral het zeilen en de omgeving. Het aanleggen bij Texel. Terschelling en Vlieland vond ik fantastisch.Ik wilde zelf liever genieten van de omgeving ipv schilderen. Ook de scheepsmaat voegde veel toe aan de gezelligheid. Zijn zang en zorg voor ons ".Mia.
 • " De "Mars" is prachtig, alles zat helemaal nieuw in de lak. Nieuwe matrassen, heerlijk en verder alles bij de hand. De hulp van iedereen op de loopplank, perfect. Daarbij zorgde Jan ervoor als eerste aan de steiger te liggen , zodat maar één loopplank een hindernis kon zijn. Het was gewoon een perfecte week !!! " Marianna
 • Nogmaals dank voor een geweldige zeil / schilder vakantie op de Wadden. Tijdens deze vakantie heb ik van jullie veel geleerd en inspiratie opgedaan. Zeer leuk en leerzaam waren ook de besprekingen van het werk van alle cursisten. Interessant om te zien dat iedereen hetzelfde onderwerp anders uitwerkt in zijn eigen stijl. Vandaag (de day after), betrapte ik me erop dat ik tijdens het wandelen in de Alde Feanen het landschap veel intenser bekeek. Jullie zijn een bijzonder koppel om zo enthousiast jullie kennis over te brengen.
  Hermine

Route en Omgeving

ZEILSCHIP MARS NIEUWE WILLEMSKADE 8862RZ HARLINGEN NL

TOP