×

Schildercursussen en vaartochten

FORGOT YOUR DETAILS?

Kultuurreis - Schilderreis - Voorjaarsvaartocht IJsselmeer

Zeilen en schilderen door Friesland en Noord-Holland over het IJsselmeer

"Hollands licht" - Voorjaarstocht langs de historische havens.

Vijf dagen varen en genieten van het historische landschap en de authentieke havenstadjes rond het IJsselmeer: Hoorn, Enkhuizen, Workum of Makkum

 

We verplaatsen ons zeilend met het zeilschip Mars naar de schilderachtige haventjes langs het IJsselmeer. Het vaarprogramma,  "varen en schilderen langs de kust van het IJsselmeer in Noord-Holland en Friesland", is afhankelijk van weer en wind. In ieder geval zal in Enkhuizen, evt Hoorn/Volendam, Workum en Makkum overnacht worden.
De afwisseling van zeilen, schilderen en/of fotograferen geeft deze avontuurlijke en afwisselende tocht over het IJsselmeer een extra dimensie.

REISINFORMATIE

 Reisbegeleiding: Riny Bus en Jan Velthuis  >>Lees meer 

Thema:"Hollands licht", landschap, luchten, havenstadjes, sfeer en kleur. 

Techniek:  Tekenen, aquarelleren, schilderen acrylverf. 

Groep: Min 8, max 20 , beginners en gevorderden.

Begeleiding: Individueel en groepswerkbespreking / flexibele dagindeling. 

Praktijk: Basisinstructie aquarel, thema's abstractie, kleur. / Varen, uitstapjes Musea.

DATUM EN PRIJS

Meer informatie:   Zie PROGRAMMA

Maaltijden: Volpension,  ontbijt, lunch, diner, koffie en thee. Een helpende hand gevraagd bij tafel dekken en afwas inruimen.
Prijs is inclusief dekbedden, toeristenbel., btw, energie, boekingskosten en schoonmaakkosten.

Exclusief: Schildermaterialen en drankjes als fris, wijn of bier.

Slapen: Aan boord van zeilschip Mars in ruime twee- of vierpersoons hutten.
Extra kosten voor het reserveren van een hut alleen.

Vertrek en aankomst: Harlingen.
Treinstation Harlingen haven op 500 m. / Parkeren op 700 m.

"HOLLANDS LICHT"

'Het licht boven het IJsselmeer is een sensatie voor het oog’

Geinspireerd door deze prachtige documentaire "Hollands licht,"over hoe schilders steeds weer geraakt zijn door het steeds wisselende licht op onze waterrijke landschappen, organiseren we dit jaar een 5-daagse ontdekkingsreis langs kust van het IJsselmeer.

Vijf dagen varen en genieten van het weidse landschap en de

historische Hanzestadjes rond het IJsselmeer

 

De afwisseling van zeilen, schilderen en/of fotograferen geeft deze avontuurlijke en afwisselende tocht een extra dimensie.
Het vaarprogramma is afhankelijk van weer en wind. Maandag varen we door de sluis van Kornwerderzand naar het IJsselmeer. In Enkhuizen, Workum en Makkum gaan we de havens verkennen. Onderweg wordt instructie over het schilderen gegeven en het zelf werken met de kleuren van oa. de expressionistische Friese schilders. Museumbezoek: In Enkhuizen het Zuiderzeemuseum en in Workum het Jopie Huisman museum. Deze bijzondere tocht is ook voor fotografen en liefhebbers van het weidse landschap een belevenis als fotografie-vakantie! Meer informatie over schildervakanties en schildercursussen: zie het programma  >> "Schildervakanties Nederland".

Klik op een foto voor een grotere weergave.

U kunt zich hier aanmelden voor deze vaartocht

Voor meer informatie kunt u ook direct contact opnemen: (0) 653456464

  • Zee, zon, wind, aardige mensen, alle tijd om te schilderen - een échte vakantie!
  • Een weekje op het schip Mars is erg inspirerend. Veel onderwerpen om je heen. Ook gebeurt er van alles. Geen dag is hetzelfde, veel andere plekken om te werken of te recreëren. De deelnemers heel plezierig, veel respect voor elkaar. De kok krijgt een pluim, lekker en gevarieerde maaltijden.
  • Elk jaar is weer een verrassing. Leuk omdat je andere mensen leert kennen. Leuk om weer de mensen terug te zien van voorgaande jaren. En je leert ook van je mede passagiers. En niet alleen het schilderen.
  • Ik heb genoten van de cursus, het varen en de omgeving waren goed en we hadden een voortreffelijke en vriendelijke en vrolijke kok. En bekwame docenten, die het aquarelleren goed beheersen en dit op een goede manier over weten te brengen.

Vaargebied

Waddenzee: het meest bijzondere natuurgebied van Europa. Ruimte, weidsheid, weerspiegelende luchten, zandbanken en zeehonden.

Interieur Schip

Op de Mars ontdekt u de charme van een traditioneel zeilschip verenigd met hedendaags comfort. In de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Het Schip

Dit comfortabele viersterrenschip is gemaakt voor avontuurlijke zeiltochten. De tweemaster Mars herbergt veel ruimte met z’n twee verdiepingen.
TOP