Schilderen en zeilen in het voorjaar,


Vaartocht langs de kust van Friesland en de Waddeneilanden

Zeiltocht over het IJsselmeer en de Waddenzee
Datum  aangepast    >> zie Programma


Schilders zijn steeds weer geraakt door het steeds wisselende licht en de reflecties op het water van het IJsselmeer en de Wadden.  Met het zeilschip Mars varen en schilderen we langs  kust van Friesland, over het IJsselmeer en over de Waddenzee. Het accent ligt op de  Waddeneilanden.
Vijf dagen varen en genieten van het weidse landschap en de authentieke havenstadjes rond het IJsselmeer en de Waddenzee.

Varen en genieten van  weidse waterlandschappen

De afwisseling van zeilen, schilderen en/of fotograferen geeft deze 5-daagse avontuurlijke tocht een extra dimensie. Deze bijzondere tocht is ook voor fotografen en natuurliefhebbers.Meer informatie over schildervakanties: zie het programma  >> "Schildervakanties NL".

Wie wie is deze vaartocht geschikt?

  • Liefhebbers van varen en de historische cultuur rond het water
  • Autodidacten en enthousiaste schilders
  • Kunstenaars, fotografen en liefhebber van de natuur en het landschap.
  • De gezelligheid en de charme aan boord.

 

Vuurtorentje bij Workum

Mogelijke route afhankeljk van wind en getij!

Maandag varen we door de sluis van Kornwerderzand naar het IJsselmeer.  Met het zeilschip Mars varen en schilderen we langs de kust van het IJsselmeer. Onderweg is er alle tijd en ruimte om vanaf het dek  "en plein air" te schilderen of te genieten van de weidse wolkenluchten.

We bezoeken het schilderachtige historische Friesche stadjes Workum,  In Workum brengen we een bezoekje aan het Jopie Huisman museum en nemen de tijd om te schilderen in de "Botterhaven" met traditionele houten schepen en werven.
Dinsdag vertrekken we langs Hindelopen naar de sluis van Den Oever. Op het Wad aangekomen gaan we naar de haven van Oudeschild op Texel.  De "Hoge berg" is beroemd vanwege het typisch Texels landschap met halve schapen-schuren en het drinkwater voor de vertrekkende VOC schepen. Een bezoek aan de Slufter mag niet ontbreken!
Woensdag vertrek in de middag naar het Wad. Hopelijk is het tij en het weer gunstig voor een pauze op een zandbank. De bestemming is
het eiland Vlieland of Terschelling, vanwaar we op vrijdag naar Harlingen zeilen.

Informatie data en prijs:   >>Zie PROGRAMMA

Maaltijden: Volpension,  ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.
Een helpende hand gevraagd bij tafel dekken en de afwas.

Prijs is inclusief dekbedden, toeristenbel., btw, energie, boekingskosten en schoonmaakkosten.

Exclusief: Schildermaterialen en drankjes als fris, wijn of bier.

Slapen: Aan boord van zeilschip Mars in ruime twee- of vier-persoons hutten.
Extra kosten voor het reserveren van een hut alleen.

Vertrek en aankomst: Harlingen.
Treinstation Harlingen haven op 500 m. / Parkeren op 700 m.

SCHILDEREN OP HET STRAND VAN VLIELAND

'Het licht op de eilanden is een sensatie voor het oog’

Vaargebied

Waddenzee: het meest bijzondere natuurgebied van Europa. Ruimte, weidsheid, weerspiegelende luchten, zandbanken en zeehonden.

Interieur Schip

Op de Mars ontdekt u de charme van een traditioneel zeilschip verenigd met hedendaags comfort. In de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Het Schip

Dit comfortabele viersterrenschip is gemaakt voor avontuurlijke zeiltochten. De tweemaster Mars herbergt veel ruimte met z’n twee verdiepingen.
TOP