"Schilderen en zeilen op de Wadden of Friese binnenwateren"

Vaar- en zeilgebied: het IJsselmeer en de Waddeneilanden

De historische stad Harlingen is de vertrekhaven van de Mars.


De schilderachtige IJsselmeerhavens, maar vooral het Wad en de Waddeneilanden zijn een uitstekende bestemming. In overleg wordt de route bepaald. Deze is afhankelijk van het weer en het getij. Bij meerdaagse tochten kan elke dag naar een andere haven gevaren worden. Zo kunt u een prachtige Waddentocht maken of een zeilreis over het IJsselmeer en de Friese binnenwateren.


De Wadden en de eilanden

Harlingen … het is de poort naar de Waddenzee: het grootste en meest bijzondere natuurgebied van Europa. De natuur heeft hier vrij spel: ruimte, weidsheid, weerspiegelende zandbanken, zeehonden en veel vogels. De Waddeneilanden zijn onze bestemming. Bij gunstig weer kan het schip droogvallen.

Hier ben je los van het land, laat alles achter je en geniet van het eilandgevoel. Van het eeuwenoude ritme van eb en vloed. En van de duinen en het goudgele strand zover het oog reikt. Het Nederlandse Waddengebied is vijf bijzondere eilanden rijk, met hun volstrekt eigen karakter. Iedere dag een ander eiland!


Het IJsselmeer en de historische havens

Via de sluis van Kornwerderzand, kunnen vrijwel alle havens rond het IJsselmeer aangedaan worden. Dus een overnachting in Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Workum of Amsterdam kan deel uitmaken van uw zeilavontuur in Noord Holland.

Vanaf het binnenwater is Friesland zeer de moeite waard met een bezoekje aan steden als Leeuwarden, Sneek, Franeker of Dokkum.


Groningen, thuishaven in de winter

Thuishaven van de Mars in de winter is Groningen. Het Lauwersmeer en het Reitdiep zijn haar vaargebied. Van oktober tot april ligt de Mars in het centrum van Groningen als hotelschip.

Bouwjaar: 1924
Lengte overall: 32 meter
Lengte overdek: 32 meter
Breedte: 6.2 meter
Diepgang: 1.8 meter
(Mast)hoogte: 27 meter
Zeiloppervlak: 360 vierkante meter
Minimum aantal daggasten: 15 Personen
Maximum aantal daggasten: 53 Personen
Maximum aantal slaapplaatsen: 34 Plaatsen
Aantal cabines: 13 Cabines
Indeling cabines: 9 2-persoons hutten en 4 4-persoons hutten
Aantal douches en toilettes: 3 Toiletten en 3 douches

Meer informatie?

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Voor beschikbaarheid en prijzen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vaargebied

Waddenzee: het grootste en meest bijzondere natuurgebied van Europa. De natuur heeft hier vrij spel: ruimte, weidsheid, weerspiegelende zandbanken, zeehonden en veel vogels.

Interieur Schip

De Mars verenigd de charme van een traditioneel zeilschip, met hedendaags comfort. In de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten. Ook binnen is het meegenieten van de zeiltocht.

Het Schip

Dit comfortabele viersterrenschip is gemaakt voor avontuurlijke zeiltochten. De tweemaster Mars herbergt veel ruimte met z’n twee verdiepingen.

"Prachtige natuur en een heerlijk comfortabel schip, wij hebben genoten!"

Route en Omgeving


zeilschip Mars, zeilen waddenzee weergeven op een grotere kaart

TOP